Slalom regata Volosko Open 2019. punim jedrima tramontane

Slalom regata Volosko Open 2019. sa ukupno 27 natjecatelja ponudila je svu onu ljepotu i brzinu koju windsurfing nudi. Dva dana nas je tramontana častila odličnim vjetrom jačine od 15 – 20 čvorova, a u nedjelju je na momente dizalo do 25 čvorova. Najbolje plasirani u ukupnom poretku za Kup Hrvatske: 1. Enrico Marotti 2. Marko Sekulić, 3. Stojan Vidakovič. Ukupni rezultati, slike i video pod opširnije…

Najbolji juniori:    1. Marko Vuksanovic, 2. Bine Banfi, 3. Luka Požar.

Najbolji masteri:  1. Stojan Vidakovič, 2. Igor Bakota, 3. Bojan Šain.

Klupski poredak: 1. Ivan Pucić, 2. Igor Bakota, 3. Bojan Šain.

Jedina žena koja se natjecala na regati Nika Cuculić ravnopravno se borila sa dečkima te pokazala svoj talent i trud koji ulaže na moru.

Startna linija regatnog polja bila je smještena odmah unutar zaljeva uz proceduru “letećeg starta”. Tamo su naleti tramontane najintenzivniji i često nepredvidljivi što uz raskopanu morsku površinu (chop) čini veliki izazov kad istovremeno 14 slalomaša doleti u punoj brzini na prvu bovu. Na prvoj bovi je bilo najviše okršaja i stradavanja opreme, ali srećom ne i ozljeda. Za spomenuti je legendu kluba Željka Srdoča koji je u punoj brzini sa perajicom daske uspio prerezati konop sidra regatnog broda (model perajice poznat autoru teksta). Srećom oprema ni Željko nisu pretrpili ozljede.

Regatno polje postavljeno je u downwind varijanti pri čemu se razvijaju najveće brzine (iznad 30 čvorova), a dužinski je iznosilo cca 3 km (1,62 nmi). Ukupno se u dva dana završilo 5 kompletnih jedrenja, što znači ukupno 20 nadmetanja kroz regatno polje (2 kvalifikacijske grupe, veliko finale i malo finale po jednom jedrenju).

Regata je imala i veselo druženje nakon jutarnjeg regatavanja, a subotu navečer smo osigurali dobar provod na gastro i music festivalu Voloskana 2019.

Zahvaljujemo svim natjecateljima na ovako velikom odazivu. Veliko hvala svima koji su nesebično pomagali na tri regatna broda. Također hvala fotografima i snimatelju što su medijski popratili događaj.

 

Ukupni rezultati:

 

Photo by:  Željko Jerneić (surfer & fotograf)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *