Volosko FreeRace GPS Challenge

Dvojica okorjelih surfera – Željko Jerneić uz pomoćnika Igora Lukanovića osmislili su dodatnu motivaciju za jutarnje buđenje i odlazak na naš omiljeni spot. Svoje zamisli su sročili u GPS Kup Volosko čiji detalji su detaljno opisani pod opširnije. Predviđa se da će biti 5-7 regata kroz cijelu sezonu. Prijave za Volosko FreeRace GPS Challenge primaju se do petka prije vikenda kada se održava prvo natjecanje. Potrebno je prijaviti se samo na početku sezone, poslije je bitno samo doć i surfat. Objava rezultata službeno će se oglasiti na facebook grupi Windsurfer, a nakon toga i na ovoj web stranici.

Ako se netko odluči priključiti kasnije tokom sezone, može slobodno. Molim sve zainteresirane da ipak ne čekaju s prijavama do zadnjeg časa, nego to obave uskoro. Trebamo znati koliko GPS-ova treba za one koji su bez i pripremiti majice.

Osnovne značajke:
– odvijati će se u akvatoriju ispred Voloskog
– održavati će se tijekom vikenda od 5. do 10. mjeseca
– bodovati će se klasične speed disipline (2 sec. max, 5×10 sec., 1 hour, alpha 500, NM, distance)
– nema ograničenja kada je riječ o izboru GPS uređaja

1. Natjecanje se održava samo u Voloskom i samo u vikendima koji nam budu odgovarali ( surfa se samo na sigurnu prognozu i izvan termina regata slaloma ). Dakle, jedri se na istom mjestu i na istom vjetru – na taj način su uvjeti za sve isti.

2. VFGC održavatiti će se vikendom, 5-7 puta u ovoj godini, uA razdoblju od početka svibnja do polovice listopada. Termine ćemo najavljivati početkom tjedna, a potvrditi u četvrtak, dva dana prije vikenda. Na taj ćemo način smanjiti mogućnost pogrešnog tumačenja vremenske prognoze.

3. Bodovanje se vrši za svaku pojedinu od šest navedenih disciplina te ukupno. Za jedan vikend mogu se dostaviti dvije datoteke na očitanje. Razlog tome je što se u jednom danu može voziti brze discipline, a u drugome npr. distance i 1 hour. Od očitanih rezultata, iz svake datoteke uzimaju se oni koji su bolji, naravno. Oni koji imaju iskustva s GPS speedsurfingom znaju da je ovo način da se iz dva surfanja izvuče maksimum.
Bodovanje se vrši na sljedeći način: najbolji rezultat dobiva onoliko bodova koliko je u tom vikendu bilo natjecatelja, a posljednje plasirani jedan bod. Ako nas jedri deset – prvoplasirani dobiva deset bodova, ako nas jedri dvadeset – dobiva dvadeset bodova. Dakle, pobjeda ostvarena u većoj konkurenciji vrijedi više.
Za ukupni rezultat zbrajaju se svi bodovi osvojeni tijekom sezone, po disciplinama i ukupno.
Plasmani idu kroz 4 kategorije ( seniori: do 34 godine; rođeni 1983. i mlađi, masteri: od 35-44 godine; rođeni 1973.-82., grandmasteri: 45+; rođeni 1972. i stariji, i žene ).
Osim navedenog, biti će proglašeni i najbolji apsolutni rezultati sezone – rekordi natjecanja.

4. Očitanja s GPS uređaja dostavljaju se na e-mail adresu volosko.freerace@gmail.com najkasnije do ponedjeljka navečer, dan poslije surfanja. Datoteke se očitavaju u programu GPS results. Tip GPS uređaja nije ograničen.
Zainteresirani za sudjelovanje u VFGC koji nemaju vlastiti uređaj moći će dobiti određen broj GPS uređaja na korištenje od organizatora.

5. Prijave se vrše na e-mai adresu volosko.freerace@gmail.com – navesti ime i prezime, surferski nadimak, godinu rođenja i konfekcijski broj ( S,M,L,….). Startnina – kotizacija za cijelu godinu iznosi 200 kuna. Svi natjecatelji dobivaju majicu i naljepnice za jedra.
Mjesto i vrijeme proglašenja pobjednika biti će objavljeni na kraju sezone.
Prvi mogući termin je vikend 6.-7.05.2017., ako prognoza bude dobra.

Napisao: Željko Jerneić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *